Lumenpudotukset katolta Tampereen alueella

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

PKMK Palvelut toteuttaa turvalliset lumenpudotukset kaikissa tarvittavissa kiinteistöissä. Meiltä löytyy tietoa, taitoa ja tekniikkaa vaativaankin lumenpudotukseen. Kun tilaat lumenpudotuksen meiltä, tiedät, että homma toimii ja etenee hallitusti. Kattava kokemuksemme lumenpudotuksista mitä erilaisimmilta katoilta, tuo sujuvuutta niin itse toteutukseen kuin palveluumme. Huomioimme kaiken yksityiskohtia myöten, vakuutuksia kuin varoituskylttejä unohtamatta. Palvelemme lumenpudotusten merkeissä niin Tampereella kuin lähikunnissa.

Milloin on syytä ryhtyä lumenpudotukseen?

Lunta tulisi tiputtaa katolta aina tarpeen mukaan, mutta etenkin kevättalvella lumikuorman kanssa tulisi olla erityisen tarkkana. Pelkkä lumikerroksen paksuus ei kuitenkaan kerro katolle kertyneestä kuormasta, vaan huomio tulisi kiinnittää lumen tiiveyteen. Juuri satanut pakkaslumen tiheys voi olla 50 kg/m³, kun taas sulaneen lumen tiheys jopa 400 kg/m³. 


Jos kattorakenteet eivät ole kunnossa lumikuorman ollessa huomattava, seurauksena voi olla ongelmia. Aivan yksiselitteistä tämäkään ei välttämättä ole, sillä eri osissa maatamme, kattorakenteiden lumikuorman kestävyydelle on annettu erilaisia määräyksiä. Siinä missä eteläisissä osissa maata ollaan lumikuorman kanssa ongelmissa, ei tämä pohjoisessa vielä vavisuttele. Huomioitavaa on myös, että tuuli kinostaa katolle eri paksuisia kerrostumia, joiden painon jakautumista on syytä tarkkailla.

Ole erityisen tarkkana silloin kun:

  • epäilet kattorakenteissa olevan puutteita

  • lunta on erityisen paljon, ja se on huomattavan tiivistä

  • lumi vaikuttaa kinostuneen epätasaisesti katolle

  • räystäille kertyvä lumi aiheuttaa vaaratilanteita

  • kattosi on laajarunkoinen eikä kaltevuutta juurikaan ole

Miksi homma kannattaa jättää ammattilaiselle?

Lumen pudottaminen katolta on yleensä syytä jättää ammattilaiselle. Meiltä nimittäin löytyvät tarvittavat välineet lumitöihin, joten työ käy meiltä mukavan joutuisaan. Samoin kokeneet lumenpudottajamme tietävät miten homma tapahtuu, ja miten se tehdään turvallisesti, niin oman työskentelyn kannalta kuin ohikulkijat huomioiden. Kiinnitämme erityistä huomioita siihen, että lumenpudotus tapahtuu aina turvallisesti myös alhaalla maantasassa.


Luonnollisesti meiltä löytyy myös tarvittavat vakuutukset. Samoin tarvittava kalusto lumien poisvientiin. Lumenpudottajamme huomioivat työssään myös katon kuntoa, mahdolliset ongelmakohdat raportoidaan eteenpäin. Katso myös muut kattotyöpalvelumme, meiltä saat myös esimerkiksi lumiesteet katolle.


Muut kattopalvelumme »

Mitä lumenpudotus maksaa?

Olemme pyrkineet pitämään hinnoittelumme maltillisena. Lumenpudotuksen hinta riippuu mm. työn vaativuudesta sekä neliömäärästä. Olethan meihin siis yhteydessä, kun haluat tietää tarkemmin mitkä ovat kustannukset kohteessasi. Annamme mielellämme lisätietoa toiminnastamme sekä mukavan tarjouksen kohteellesi.